POH

Bij onze huisartsenpraktijk zijn, ter ondersteuning van de huisartsen, meerdere POH's werkzaam.

Een POH (Praktijk Ondersteuning Huisarts) controleert en begeleidt patiënten op specifieke aandachts-gebieden. De POH heeft hiertoe meer tijd tot de beschikking dan de huisarts en werkt in nauw overleg met de huisarts.

Praktijkondersteuning

Binnen de praktijk zijn 5 praktijkondersteuners werkzaam, zij hebben allemaal hun eigen aandachtsgebied.

Yfke Jensma en Irina Sarris zijn als praktijkondersteuners chronische zorg werkzaam voor de behandeling van patiënten met een chronische aandoening.

Zij verzorgen de 3-maandelijkse/jaarlijkse controles van patiënten met diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziektes (hoge bloeddruk en patiënten die een herseninfarct/TIA/hartaanval en/of andere hart- en vaatziektes), astma/COPD, begeleiding bij stoppen met roken, volgens een door de artsen opgesteld protocol. Zij zijn hiervoor HBO opgeleid.

Rudolf Roest is de praktijkondersteuner GGZ.

De POH-GGZ (Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg) biedt begeleiding en behandeling bij klachten van emotionele, psychische, psychosociale of psychosomatische aard. Denk hierbij aan somberheid, angst, stress, trauma, rouwverwerking, overbelasting, slaapproblemen, relatieproblemen of andere zorgen.

De POH-GGZ valt onder verantwoordelijkheid van de huisarts, voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts nodig.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreekt de POH-GGZ met u de klachten en problemen die bij u spelen en kijkt hij samen met u naar de beste begeleiding of behandeling.

Als tijdens de gesprekken met de POH GGZ blijkt dat u intensievere of langduriger hulp nodig hebt dan wij in de huisartsenpraktijk kunnen bieden, zal de POH GGZ u in overleg met de huisarts gericht doorverwijzen naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling). Op deze manier krijgt u zo snel mogelijk de voor u best passende hulp.

Lea Geurts is de praktijkondersteuner ouderenzorg

Door het groeiende aantal ouderen die zelfstandig blijven wonen is de zorgvraag in de huisartsenpraktijken de laatste jaren toegenomen. Deze  patiënten krijgen vroeg of laat één of meerdere problemen waarvoor zorg en aandacht nodig is. Die zorgvraag probeert de huisarts met hulp van de praktijkondersteuner in beeld te krijgen.
De praktijkondersteuner werkt nauw samen met andere betrokken hulpverleners zoals thuiszorg, casemanagers dementie, gespecialiseerde verpleegkundigen, ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist enzovoort.

Praktijkondersteuner Jeugd

Vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug is er een als praktijkondersteuner jeugd werkzaam. Voor hulp van de praktijkondersteuner jeugd heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. De praktijkondersteuner jeugd is niet werkzaam vanuit het praktijkadres. Tijdens het maken van de afspraak krijgt u de bezoek locatie gemeld.

 

Afspraak maken 
Voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een huisbezoek kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk. 
Het is ook mogelijk dat de praktijkondersteuner u schriftelijk uitnodigt om op het spreekuur te komen of een afspraak wil maken om bij u langs te komen.

Back to top